HTML

en es a sziget

Friss topikok

  • kisspikusz: egyszer mar gondoltam hogy lehetne irni egy egesz konyvet a Hazvezetono cimmel, ami bizony nem oly... (2009.05.22. 07:24) 4. a kisertes
  • balinjártésvisszamegy: És ez így igaz.....:) Élvezettel olvastam azt amit -ha csak egyszer is, de- én is megtapasztaltam... (2009.04.28. 20:13) 1.
  • kisspikusz: az olvashatosagot embere valogatja. velemenyem szerint az ekezetbigyesztgetes meg senkit nem tesz ... (2009.04.28. 08:05) 3. igy kaptam oket: az alapjelenet

Linkblog

3. igy kaptam oket: az alapjelenet

2009.04.24. 13:12 Nyau

Igazabol Che nevezte el oket a kicsikeimnek.

Chenek tobbszor megengedtem mar hogy idelatogasson.

Kb.tizennegyszer.

Egy nap meg a kezdetek kezdeten megesett velunk egy teljesen alapjelenet.

 

Alapjelenet:

Che: Can I have a pineapple juice – Z.te mit kersz? - and a mango lassi, pls.

Kicsike(akkor meg csak a Helyi): yes maam.

Mintegy ropke12 perc mulva megerkezett  a szep szines es hus pineapple lassi es egy mango juice,  

es persze Che szovatette az akkor meg Helyinek.

Az akkor meg Helyi rem zavarba jott,

amitol edes ostoba vigyor lepte el az arcat- ez a kotelezo reakcio-, s bindzsizet jobbra-balra mint egy 5eves, de keze nem mozdult.

Che tovabb gyurte, hogy ugye de erti a problemat, amire az akkor meg Helyi meg jobban vigyorgott mintegy megsokszorozva a sajat butasagarol alkotott kepet es persze kozben semmitsem csinalt, es amikor ez a feltunoen nem interaktiv jelenet a parttalansagig jutott, -Che meg nyomta, Helyi meg vigyorgott vigyazallasban- kenyszerusegbol ugye a szomjoltas erdekeben eljutottunk a termeszetesen nem tokeletes konkluziora: mindegy es kesz.

Che fanyarul fogai kozott mar a szivoszallal tompa pontra kibokte:

“a kicsikeid mindent elbasznak”

Es Chenek igaza van.

 

Azaz nincs.

 

A jelenet azert alap, mert:

1. rendelest felvenni az nagyon bonyolult, ilyen tortenete mindenkinek van, akinek van kepzeletbeli kulonosen tropikus szigete.

2. kicsikemnek valoban tokmindegy. O nem is igazan erti, ha csirket ker es kacsat kap, o nem pampog, neki tokmindegy, o megeszi es kesz. Tokmindegy mit eszik, tokmindegy h mit iszik, s ugye mindenki magabol indul ki. Erthetetlen szamara a lovaglas az/egy italon.

3. kicsikeimre nem jellemzo a tokeletessegre valo torekves.

Ezt szigetem oslakosai alaptulajdonsaganak is veszem(kepzelem). es ez egy nagyon fontos tulajdonsag amit orokitenek, mert ez nem csak a pineapplejuicera, az ajandektargyra, az autoszerelesre, de meg a sajat hazara, sajat csaladjara es a sajat oly becsben tartott unnepeire is ervenyes.

Ezt szinten csak a nagyfehermasszivanyunak/apunak nehez megemeszteni, aki akkor is sirva fakad, ha nem fujodott fel a felfujt, vagy megtort a playboy sarka.

Mi mindent tokeletesre akarunk(vagy a tokeletesre vigyazunk). Nekunk ez fontos. Igy tanultuk, hogy ez a cel,.a haladas iranya. A versenges feltetele. Az elismeres es buszkeseg alapkove.

Hat nem.

Ez egy teljesen ertelmezhetetlen megmagyarazhatatlan felesleges baromsag.

Felesleges energiak, felesleges elkepzelesek, csak gyotrik az embert, szabaduljunk meg tole, s minden sokkal egyszerubb lesz.

 

a felreertes elkerulese vegett, az akkor meg Helyi nem azert vigyorog mert hulye.

Azert vigyorog, mert azt jatsza hogy hulye.(rem tehetsegesek…)

Ez kicsikeim egy alap -s bevallott!!!- taktikaja.

Tobb tipusu szituban alkalmazando:

a., vki kicsiket jogosan lebassza, zavart vigyor indul es…

hehehehenehem ertemhehehehe…

b., vki kicsikenek probal elmagyarazni vmit o meg nem erti, nem mert nem akarja-kivetelesen-, hanem mert vallasba utkozik, vagy mert szokasba utkozik, valamibe utkozik, de egeszen az osszeegyeztethetetlensegig,

ellentmondani durva udvariatlansag, igyhat legegyszerubb kiut, vigyor, bindzsi...heheheheheh

c., vki akar vmit kicsiketol, (mondjuk visszajarot a taxistol, aki azt jatsza, hogy nincs aproja) o meg azt nem akarja, s az idohuzo taktika a vigyor-vallranditas-vigyorhehehe..amig majd nem kell mar az a franya apro vissza ugyse. minek.

d., vki infot(pl.mennyit fizet neked a John havonta) akar kiszedni kicsikebol aki meg nem dontotte el, hogy ez egy trukkos kerdes-e vagy sem, jo-e neki erre valaszolnia vagy sem, s igy nem tudja mit kene most de gyorsan valaszolni (lojalitasbol,szegyenbol, vedekezebol,ostobasagbol,zavarbol…)

valaszolni csak azt nem megy most gyorsan...heheh.hehe..heheh…

 

valojaban turelem jatek.

O tovabb birta vigyorral es kesz.

Ravasz.nagyon ravasz.

Ez az egyik kedvencem.

Ez mar olyan mint egy jo sakkjatek.

En mar jol jatszom.

Legalabbis igy kepzelem.

 

Asszem itt megbukik A kommunikacios elmelet info-csatorna-befogado-visszacsatolas tipusu leirasa,

Az en barmelyik kicsikem kijatsza egy pillanat alatt.hehehehehehe

a tropusok alapkommunikacios vizsgaja, h h oldjuk meg valasz/javitas/cselekves nelkul az adott szituaciot. (sok potvizsgan voltam)

Na szoval,

Kinek van igaza?

Chenek igaza van hogy akarja a pajnepeldzsuzat, es hogy kicsike elrontotta,

nem azt hozta az tuti.

Kicsikenek igaza van, hogy a jelenet lehetett volna 15perccel rovidebb, s hogy vegulis teljesen mindegy folyadek szempontjabol, miert kell mindenbol nagy ugyet csinalni, lazulj le testver.

( eregess sarkanyt)

 

Nyau

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balinezia.blog.hu/api/trackback/id/tr201083849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csipcsirip 2009.04.27. 18:40:34

Ezt valahogy olvashatóra kéne írni. Kivenni a hehehe-ket meg a jaj de aranyos vagyokokat.
mert így túl személyes egy átlag olvasónak

kisspikusz 2009.04.28. 08:05:50

az olvashatosagot embere valogatja. velemenyem szerint az ekezetbigyesztgetes meg senkit nem tesz szellemes, humoros,valtozatos nyelvezetu, irova. a lenyeg, hogy egy par sorban megfogalmaztad kedves nyau a nyugati civilizacio alapbetegseget, a mindennapos stressz start gombjara nyomtal....mennyi pszihologus maradna munkanelkuli nyugaton ha nem lenne ez a perfekcionizmus, amit belekodolunk a gyerekeinkbe is, kesz neurotikusokka nevelve
süti beállítások módosítása